Curs de dramaterap...

  • Urmariti-ne si pe:

Curs de dramaterapie

Ce este terapia prin joc?

Terapia de joc contemporana cuprinde mai multe metode de tratament, toate folosind beneficiile terapeutice ale jocului. Terapia prin joc are la baza premiza naturala ca toti copiii invata despre sine si mediul bio-social inconjurator. Prin intermediul terapiei prin joc, copiii invata sa comunice cu ceilalti, sa-si exprime sentimentele, sa-si modifice comportamentele, sa dezvolte abilitati de rezolvare a problemelor, sa invete o diversitate de moduri de relationare cu ceilalti, copii sau adulti.

Ce este dramaterapia?

Dramaterapia (sau terapia prin teatru) se ocupa de aplicarea tehnicilor si proceselor specifice teatrului in terapia diferitor categorii de grupuri. Dramaterapia este o activitate de grup cu ajutorul careia este sustinuta dezvoltarea exprimarii si a comunicarii cu copiii sau adultii.

Ce este terapia prin poveste?

Terapia prin poveste este un mod de a transmite copilului modele comportamentale, anumite valori morale, sustinand corectarea comportamentala a copilului.  Ea favorizeaza identificarea copilului cu diferite personaje si implica transpunerea solutiei in viata sa.

Prin astfel de activitati ne putem adresa copilului printr-un ”altfel de limbaj”, sustinand o dezvoltare armoniasa a acestuia.

Ce urmarim?

  • stimularea creativitatii si imaginatiei;
  • dezvoltarea abilitatiilor de comunicare;
  • cresterea stimei de sine;
  • intelegerea si cunoasterea mediului bio-social;
  • corectarea unor comportamente inadecvate;

Indrumator curs: Babes Bianca, psihoterapeut sub supervizare in Dramaterapia si Terapie prin joc.
0742.079398, bianca_grosu@yahoo.com